ПРОМЕНА НА ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ ПОСЛЕ РАЗВОД НА БРАК

Н. Ф. на возраст од 28 години од Крива Паланка ми се обрати за совет и упатување при вадење на лична документи. Таа беше во процес на развод и со тоа имаше потреба од совет за вадење на одредени документи кои и беа потребни во постапката за развод како и после разводот заради сменето презиме. Имено од страна на адвокатот кој ја застапуваше во бракоразводната постапка и било побарано извод со прифатеното презиме на сопругот. После разводот истата странка требаше да промени лични документи кои ќе гласат на вратеното моминско презиме. Како правен монитор ги преземав следниве чекори: Н.Ф....

Види Повеќе